Ik neem deze zomer vrijaf…

In België is de zomervakantie officieel gestart.

Je zou kunnen zeggen dat dit ook het begin inluidt van mijn ‘laagseizoen’: bedrijven organiseren minder opleidingen omdat het personeel met vakantie gaat. Dus: het ideale moment voor een pauze.

Maar… op de een of andere manier is dit een periode geworden waarin ik vooral aan mijn eigen bedrijf werk (in tegenstelling tot mijn werk als onderaannemer). Ik werk aan nieuwe producten, organiseer wedstrijden, volg zelf opleidingen… Eigenlijk doe ik gewoon verder… Soms is er een korte vakantie (maar altijd kort, want ik er staat nog zoveel op mijn to-dolijst…)… Van een echte pauze is er dus helemaal geen sprake.

Dit jaar zou ik graag iets anders uitproberen. Ik wil deze zomer vrijaf nemen…

Ik heb gemerkt dat ik de laatste tijd een zekere druk ervaar, weerstand, ‘moeten’… En dat vind ik niet leuk.

Diegenen die me al een tijdje kennen, weten dat ik geloof dat je ‘altijd de keuze hebt’ (= You always have a choice – #YAHAC).
Maar… om een keuze te maken, heb je opties nodig. En dan helpt het om te weten wat je precies wil. En daar loopt het een beetje fout: ik weet het niet 100% zeker…
Dus: ik heb besloten dat ik nog geen keuze moet maken (dat is ook een keuze ;-D)

Ik ga mezelf een pauze gunnen. Ik wil er opnieuw meer plezier in hebben. Ik wil mijn ‘mojo’ terug!

En hoe ga ik dit doen?

  • Deze zomer gaat om ‘mij’ en niet om ‘Lacomma’. Door eerst zorg te dragen voor mezelf, kan ik er meer zijn voor mijn bedrijf. (En ik moet eerlijk zeggen dat het universum mijn beslissing aan het testen is: een groot deel van mijn collega’s gebruikt net deze periode om (gratis!) opleidingen aan te bieden. En ze zien er echt heel interessant uit… Maar ik weersta de verleiding!)
  • Minder doen, meer zijn. Niet teveel plannen. Regelmatig ‘stoppen en landen’, en me afvragen wat ik nu wil doen…
  • ‘Plezier’ wordt een focus. Vaak is er maar plaats voor ‘plezier’ wanneer er toevallig wat tijd over is. Neen: nu worden plezierige dingen eerst ingepland… En dan zien we wel.
  • Ter informatie: ‘Plezier’ moet niet altijd als heel actief gezien worden. Ik ben dit weekend al begonnen. Zaterdag had ik quality time met mijn neefje en nichtjes en zondag heb ik in de zon gelegen (helemaal niet actief maar … meestal maak ik hier geen tijd voor: er is altijd nog wel iets anders te doen…). Zolang de ‘activiteiten’ mijn batterijen opladen is het ok.

Ik ben ervan overtuigd dat ik, door het bovenstaande te doen, mijn batterijen zal opladen.

Ik zal meer inzicht krijgen in wat ik echt wil en op die manier zal ik de juiste keuze(s) kunnen maken

Wat denk je? Doe je mee?

Maak je vooral geen zorgen: je moet je leven niet drastisch gaan veranderen.
We hebben allemaal 24 uur in een dag, we kunnen allemaal keuzes maken in verband met hoe we die tijd (of een deel ervan) willen doorbrengen.
Ik zal zelf ook geen 2 volle maanden met vakantie zijn, maar… ik wil een aantal zaken vereenvoudigen zodat ik me zoveel mogelijk met vakantie kan voelen en mijn batterijen zoveel mogelijk kan opladen.

Elke maandag zal ik mijn ‘intentie’ van de week posten op sociale media. En ik hou je daar ook op de hoogte. Je bent van harte welkom om mee te doen: soms helpt ‘delen’ om het beter vol te houden…

Geniet van de zomer!

PS: Voor diegenen die zich zorgen zouden maken: ik ben niet depressief of zo… Ik voel me goed! Maar ik denk gewoon dat ik me nog beter zou kunnen voelen! ;-D