Ik heb de laatste tijd hard gewerkt. Misschien een beetje té. Normaal zijn de zomermaanden ‘rustig’, maar dit jaar was dat niet het geval. Trainingen liepen lang door en … 26 augustus starten ze alweer opnieuw.

Misschien is het ook daarom dat ik wat gevoeliger word voor druk die ik ervaar van anderen. ‘Je moet dit’, ‘je moet dat’, ‘gebruik je zomer om dit en dat te doen’…Dan voel ik de weerstand en wil ik heel spontaan ‘MOET JUST NIKS’ uitroepen! 
Waar bemoeien ze zich eigenlijk mee?!

Maar als ik heel eerlijk ben… Misschien ‘moest’ ik van mezelf ook wat te veel de laatste tijd… En omdat ik mezelf wat te veel opgelegd heb, en nu te veel gepland heb voor een te korte ‘vakantie’, erger ik me aan wat anderen me willen opleggen… (naar mijn gevoel dan toch). Terwijl ik het wel ben die mijn bord te vol gelegd heeft…

Als ik wat vaker ‘MOET JUST NIKS’ tegen mijn eigen stemmetje gezegd had, zou ik me waarschijnlijk minder ergeren aan de ‘raad’ van de anderen en dan zou ik rustig kunnen luisteren en denken: “ze willen dat ik iets doe” … PUNTO! (Weet je nog?)

Misschien is er eigenlijk maar 1 ding dat ik ‘MOET’ doen, neen, ‘WIL’ doen … En dat is: goed voor mezelf zorgen! 

Wat denk jij? Herkenbaar?

Hoog tijd om er een weekje tussenuit te gaan! Een weekje genieten en niksen. MOET JUST NIKS!